منوی اصلی
آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 108
بازديدکنندگان امروز: 537
کل بازديدکنندگان: 309691
بازديدکنندگان آنلاين: 4
زمان بارگزاري صفحه: 1.0140 ثانيه
توصیه های تغذیه ایی برای خانم های باردار دارای اضافه وزن و چاق

توصیه های تغذیه ایی برای خانم های باردار دارای اضافه وزن و چاق (BMI بیشتر از 25):


کاهش مصرف چربی ها (کاهش مصرف روغن در هنگام پخت غذا ،مصرف غذا به شکل آب پز یا بخار پز ، انتخاب گوشت کم چرب ، ماهی و مرغ ، استفاده از پروتئین های گیاهی مانند انواع حبوبات)
کاهش مصرف مواد قندی و نشاسته ایی
افزایش مصرف مواد پروتئینی
افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر
تحرک کافی از طریق پیاده روی منظم روزانه در صورت نداشتن ممنوعیت پزشکی
الف)راه کاهش دریافت چربی از طریق :
اجتناب از سرخ کردن غذاها و حتی الامکان طبخ غذاها به شکل آب پز ،بخار پز و کبابی.
حذف چربی ها شامل کره حیوانی ،مارگارین ،خامه ،سرشیر ،دنبه ،پیه و جدا کردن چربی های قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ قبل طبخ آنها .
استفاده از شیر و لبنیات کم چرب
محدود کردن مصرف شیرینی ها ، کیک خامه ایی و دسرهای پرچرب و شیرین
تنوری نمودن ماهی و مرغ به جای سرخ کردن آنها(سینه مرغ چربی کمتری دارد)
آب پز نمودن مرغ ،ماهی و گوشت بدون افزودن روغن (با حرارت ملایم )
محدود کردن مصرف کله پاچه ،دل ،قلوه ،زبان و مغز ، سوسیس ،کالباس و پیتزا
تفت دادن سبزی ها در آب گوشت کم چربی یا آب گوجه فرنگی به جای روغن
خودداری از مصرف سس های چرب مانند مایونز وسس های مخصوص سالاد و استفاده از سس سالم (ماست کم چرب ، کمی نمک ، روغن زیتون ،آب لیمو یا آب نارنج ) به جای سس مایونز
اضافه نکردن چربی و دنبه به گوشت در زمان چرخ کردن آن
استفاده از سیب زمینی آب پز یا تنوری به جای سرخ کرده
استفاده نکردن از تنقلات پر چرب نظیر چیپس ،پیراشکی ، شکلات و امثال آن
استفاده از ظروف نچسب  و ماهی تابه رژیمی برای طبخ غذا به منظور کاهش مقدار روغن مصرفی
 ب)راه های کاهش دریافت مواد قندی:
استفاده از میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات به جای میان وعده
محدود کردن مصرف نان های شیرین(نان قندی،نان شیرمال،شیرینی، کیک و...)و انواع شکلات و آب نبات
مصرف دوغ کم نمک و بدون گاز ، آب و آب میوه های طبیعی به جای نوشابه های گاز دار.
خودداری از مصرف کمپوت میوه ، در صورت تمایل به مصرف کمپوت میوه بهتر است آن را در منزل تهیه کنند .
استفاده از خرما ،کشمش یا توت خشک (به مقدار کم ) به جای قند وشکر همراه با چای
ج) راه های کاهش دریافت گروه نان و غلات
محدود کردن مصرف نان و برنج و ماکارانی (به 7 سهم در روز )
خودداری از مصرف برنج و ماکارانی  در وعده شام
استفااده از نان های سبوس دار به جای نان های فانتزی ف نان سنگک بیش از سایر نان ها سبوس دارد.
خوداری از مصرف نان همراه برنج در وعده شام
استفاده از میوه و یا سبزی ها و سیفی ها به جای نان و پنیر ، بیسکوئیت یا کیک در میان وعده ها.
د) راه های افزایش دریافت مواد پروتئینی
مصرف تخم مرغ ، ماهی و مرغ  بدون پوست وگوشت چربی گرفته آب پز یا کبابی یا بخارپز
شیر ولبنیات کم چرب شامل ماست ، پنیر و کشک
استفاده از انواع حبوبات (عدس ،لوبیا ، ماش ، باقلا و...) همراه با غلات مثلا به شکل عدس پلو ، لوبیا پلو ، عدسی با نان ،خوراک لوبیا با نان .
ه)راه های افزایش دریافت فیبر
مصرف روزانه سبزی خوردن ،سبزی های محلی یا سالاد
مصرف میوه های تازه به عنوان میان وعده
ترجیحا استفاده از خود میوه به جای آب میوه
استفاده از خشکبار (برگه زرد آلو ، کشمش ،و..)وسبزی های تازه  به عنوان میان وعده
مصرف نان های سبوس دار به جای نان هایی که  با آرد سفید تهیه شده اند.
استفاده از سبزی ها در اکثر غذاها (ماست وخیار ، باقلا پلو ، سبزی پلو ، کلم پلو ،آش و..)
استفاده بیشتر از انواع حبوبات (لوبیا ، عدس ، ماش و نخود ) و مصرف بیشتر غذاهایی که حاوی حبوبات هستند مثل عدسی ،خوراک لوبیا)
و)اصلاح عادات و رفتارهای تغذیه ایی:
نیم ساعت  قبل از صرف ناهار یا شام یک لیوان آب بنوشید.
همراه با غذا سبزی خوردن میل کنید .
پس از صرف غذا وسیر شدن بلافاصله سفره را ترک کنید.
غذا را آهسته وبا آرامش میل کنید.
از خرید ونگهداری شیرینی وشکلات و مواد غذایی کم ارزش وپر انرژی مانندنوشابه.چیپس و.خودداری کنید.
سعی کنید وعده های اصلی غذا ( صبحانه ،ناهار،شام )را حذف نکنید ،زیرا ناچار به ریزه خواری خواهید شد.
از میوه و سبزی به عنوان میان وعده استفاده شود.
غذا را در ظرف کوچکتری بکشید تا مقدار کمتری غذا بخورید.
خوردن آجیل و انواع تخمه که حاوی چربی زیاد است را محدود کنید.