منوی اصلی
آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 64
بازديدکنندگان امروز: 432
کل بازديدکنندگان: 266845
بازديدکنندگان آنلاين: 4
زمان بارگزاري صفحه: 1.4196 ثانيه
تب مالت

اگر به سلامت خود و خانواده می اندیشید:
•    از مصرف فراورده های لبنی غیرپاستوریزه (شیر، پنیر، خامه، سرشیر، کشک، کره، بستنی و ... )جداً بپرهیزید.
•    شیرمحلی را قبل از مصرف حداقل به مدت 5 دقیقه بجوشانید. (قل بزند)
•    پنیر محلی را قبل از مصرف حداقل 3 ماه در آب نمک نگهداری نمایید.
تعریف تب مالت:
تب مالت (بروسلوز) یکی از بیماری های غفونی و شایعی است که عامل آن در انسان و دام، انواع مختلف میکروب بروسلا می باشد.
علائم بیماری در انسان:
بیماری ممکن است با یک یا چند علامت زیر همراه باشد:
    تب
    لرز
    ضعف
    درد عضلات
    درد مفاصل
    کاهش وزن
    تب مالت را یک بیماری هزار چهره می نامند چون گاهی باعث آسیب مغز، آسیب چشم با آسیب دستگاه های مختلف بدن مثل دستگاه گوارش ، مفاصل کلیه و ریه و ... می شود.
علائم بیماری در حیوان:
    سقط جنین
    کاهش وزن
    کاهش شیر
    بدنیا آوردن نوزاد ضعیف و ناتوان
    جفت ماندگی (خارج نشدن جفت بعد از زایمان دام)

مهمترین راه های انتقال بیماری:
انتقال از راه: خوراکی  ،پوست ،تنفسی
    مصرف فرآورده های لبنی خام و آلوده (مانند شیر، سرشیر، خامه آغوز، بستنی و....،آغوز دام برای انسان ارزش غذایی ندارد باید از خوردن آن پرهیز کرد.
    تماس مستقیم با ترشحات حیوان آلوده (خون، ادرار، ترشحات جنین سقط شده و ابتلا ازطریق خراش های پوست در موقع دوشیدن دام آلوده)
    انتقال تنفسی (استنشاق هوای آلوده آغل، اصطبل و آزمایشگاه)

راه های پیشگیری:
    استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه
یا
    جوشاندن (قل زدن) شیرمحلی به مدت 5 دقیقه
    نگهداری پنیر محلی به مدت حداقل 3 ماه در آب نمک 17% (حل کردن 170 گرم نمک در یک لیتر آب قبل از مصرف)
    استفاده از گوشت پخته (به جای نیمه پز و ... )
    استفاده از شیر دوش های مخصوص یا
    استفاده از دستکش مخصوص هنگام دوشیدن شیر
    شستشوی مرتب دست ها و نقاط در معرض خطر آلودگی
    استفاده از ماسک و بستن دهان و بینی هنگام نظافت محل دام ها
    واکسیناسیون دام ها خصوصاً بره ها، گوساله ها و بزغاله ها
    جداسازی و معدوم کردن حیوانات آلوده
    دفن بهداشتی جفت و جنین سقط شده و ترشحات آلوده در عمق 2متری زمین
    پرهیز از ریختن جفت و جنین سقط شده جلوی سگ ها
چند نکته مهم :
     همیشه باید موقع پاک کردن گوشت از دستکش استفاده شود .
    مصرف بافت   بیضه که اصطلاحآ دنبلان نامیده میشود یکی ازراههای مهم انتقال تب مالت است.
    خوردن جگر خام که در حرارت کم پخته شود میتواند باعث انتقال بیماری شود.