نظارت بر اصناف و ادارات قم تشدید میشود
از یکم الی ۱۵ تیرماه بیش از ۵ هزار مورد نظارت و بازرسی از اصناف و ادارات استان قم انجام شده است.
نرگس جعفری مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: نظارت و بازرسی از فعالیت اصناف و ادارات در تمام مناطق استان قم انجام میشود؛ در این راستا نظارت از مشاغلی نظیر اغذیه فروشی ها، تالارهای پذیرایی، رستوران ها، اماکن بین راهی و هتلها به عهده اکیپهای بهداشت محیط و کنترل مشاغلی مانند ادارات، بانک ها، آموزشگاه ها، گیم نتها و دفاتر پیشخوان به بازرسین بهداشت حرفهای محول شده است.
مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه از یکم الی ۱۵ تیرماه بیش از ۵ هزار مورد نظارت و بازرسی از اصناف و ادارات این استان انجام شده است، گفت: امید میرود با تشدید این اقدامات شاهد افزایش رعایت نکات بهداشتی و کاهش آمار ابتلا به کرونا در سطح استان قم باشیم.
جعفری تصریح کرد: با توجه به الزامات قانونی در خصوص رعایت دستورالعملهای بهداشتی، در مدت مذکور بیش از یک هزار و ۴۰۰مورد تذکر کتبی و شفاهی برای واحدهای صنفی و نهادها صادر شده است و ۷۹ واحد صنفی متخلف به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی و دستورالعملهای ابلاغی پلمب و از فعالیت آنها تا پایان محدودیتها جلوگیری شده است.
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم به ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه ۳ و ۴ در شرایط نارنجی کرونایی اشاره کرد و افزود: در راستای جلوگیری از فعالیت گروههای شغلی و کاری دسته ۳ و ۴ آموزشگاهها و گیم نتها در دستور کار ناظران بهداشت حرفهای قرار دارد و در همین راستا ۸ آموزشگاه تعطیل و از فعالیت گیم نتهای فعال نیز جلوگیری شده است.
قم مطابق رنگبندی جدید کرونایی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از نهم تیرماه از منطقه زرد وارد منطقه نارنجی کرونایی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر دهید