متن استاتیک شماره 22 موجود نیست
- ابلاغ برنامه ها و نظارت بر حسن اجرای برنامه های کشوری سلامت دهان و دندان در واحد های دندانپزشکی
2- برگزاری جلسات آموزشی برای پرسنل محیطی و هماهنگی با رییس گروه واحد بهداشت دهان و دندان مراکز بهداشت استان(هماهنگی درون بخشی)
3-نظارت برپیگیری تعمیروسایل وتجهیزات دندانپزشکی واحدهای دندانپزشکی
4-بررسی آمار عملکرد واحد های محیطی و تجزیه و تحلیل آن وارسال پس خوراند به آنها.(آنالیز آماری)
5- پایش مستمرواحد های دندانپزشکی محیطی
6-تدوین برنامه عملیاتی واحد بهداشت دهان و دندان
7- شرکت در برنامه های صدا و سیمای محلی به منظور افزایش آگاهی عموم مردم نسبت به مسائل و بیماریهای دهان و دندان و هماهنگی متخصصین مربوطه
8- مشارکت در اجرای برنامه های بازآموزی سایر پرسنل بهداشتی
9-چاپ مقالات مرتبط با بهداشت دهان و دندان در جرائد محلی استان و سایتها
10- طراحی پوستر و پمفلت با موضوعات بهداشت دهان جهت افزایش آگاهی عموم مردم بخصوص افراد گروه هدف
11- مشارکت در اجرای طرحهای تحقیقاتی کشوری وزارت متبوع
12-همکاری و هماهنگی برون بخشی با سایر ادارات و موسسات دولتی استان( آموزش و پرورش،بهزیستی ، سازمانهای بیمه گر استان) در جهت ارتقاء سلامت دهان و دندان افراد گروههای هدف
13-تهیه و ابلاغ نامه ها و دستورالعملها ی فنی مربوطه
14-نیاز سنجی و ارایه درخواست تهیه و تامین مواد و وسایل دندانپزشکی برای واحدهای محیطی به واحد تدارکات
15-بررسی و رسیدگی به شکایات مردمی
16-تشکیل جلسات و کمیته ها جهت اجرای برنامه های واحد سلامت دهان و دندان
انجام آموزش های نظری و عملی به عنوان مربی آموزشی برای دانشجویان در دوره کارورزی از قبیل نحوه معاینه، تشخیص و درمان بیماران مراجعه کننده
شرکت در برنامه های آموزشی و تحقیقات دندانپزشکی
ارائه آموزش های لازم در زمینه های بهداشت دهان و دندان به کارکنان بهداشتی، مدیران ،معلمین، مربیان بهداشت و سایر گروه های غیرتخصصی مرتبط با گروه های هدف
جمع آوری داده های لازم درباره گروه های سنی و جنسی، جمعیت شهرستان، توزیع جغرافیایی گروه های هدف، توزیع جغرافیایی واحدهای ارائه کننده خدمات بهداشت دهان و دندان و شناسایی پایگاه ها و خانه های بهداشت، مدارس، مهدهای کودک منطقه تحت پوشش
بررسی روش های زیستی و عادت های غذایی رایج در مناطق تحت پوشش و آثار احتمالی آنها در وضعیت بهداشت دهان و دندان مردم منطقه
تدوین و پیشنهاد برنامه تفصیلی در مرکز محل خدمت جهت ارتقاء سلامت دهان و دندان جامعه تحت پوشش
تجزیه و تحلیل شاخص های سلامت دهان و دندان به صورت سالانه و آشنایی با اهداف P.H.C
اجرای برنامه و دستورالعمل های ارسالی از سوی ستاد مرکز بهداشت
رسیدگی به گزارش های واصل در ارتباط با مشکلات درمانی و تجزیه و تحلیل کارشناسی مشکلات
صدور تأییدیه مربوط به خدمات و درخواست های پزشکان و مراکز پزشکی طبق ضوابط و آیین نامه های قانونی
ارتقاء سلامت دهان و دندان در کلیه گروه های سنی و گروه های هدف
فرهنگ سازی، آموزش و جلب مشارکت های مردمی جهت ترویج سلامت دهان و دندان آحاد جامعه (آموزش چهره به چهره و کلاس های آموزشی در مدارس، مهدکودک ها و واحدهای بهداشت خانواده)
نظارت، پایش و ارزشیابی بر کمیت و کیفیت برنامه ها و فرآیندهای بهداشت دهان و دندان و مدارس.
بررسی اپیدمیولوژیک در زمینه میزان وضعیت آب آشامیدنی از نظر فلوراید
بررسی وضعیت تغذیه و شناسایی مواد غذایی مضر برای دندان ها در افراد تحت پوشش
معاینه، تشخیص و درمان بیماران در سطح دندانپزشکی عمومی و یا تخصصی مرتبط.
تعیین دستور نوع آزمایش های پاراکلینیکی در صورت لزوم.
ارائه خدمات آموزشی، پیشگیری و درمانی گروه های هدف شامل مادران باردار، مادران تا یکسال پس از زایمان، کودکان زیر6سال، کودکان 6 تا 12 سال.
ارائه خدمت مشاوره دندانپزشکی جهت بالا بردن اطلاعات دندانپزشکی مردم از نظر نحوه گرفتن خدمات و درمان لازم
ارائه خدمات معاینه، کشیدن دندان، ترمیم های سطحی بدون انجام عصب کشی، جرم گیری و بروساژ، فلورایدتراپی، فیشورسیلنت، انجام رادیوگرافی دندان و درمان پالپ زنده با CEM و پالپوتومی با اولویت گروه های هدف
شرکت فعال در دوره های بازآموزی، مهارتی و آموزشی در جهت ارتقاء معلومات و توانمندی های شغلی و بکارگیری نتایج آن در انجام وظایف محول
حضور به موقع در محل کار و اطلاع به مسئول مرکز (از حداقل 24 ساعت قبل) در صورت درخواست مرخصی ،جهت اطلاع به مراجعین و لغو نوبت های تعیین شده و اختصاص یک روز در هفته به برنامه های آموزشی، بهداشتی و بازدیدها و سیاری
آموزش، پایش و نظارت بر عملکرد بهورزان در روستاها و مراقبین سلامت در شهر طبق چک لیست و ارسال گزارش های مربوطه به ستاد
قبول ارجاعات از پایگاه ها و خانه های بهداشت، مدارس، مهدکودک ها، واحد بهداشت خانواده، پایگاه های سنجش، ارائه و ثبت خدمات در فرم ارجاع و ارسال بازخورد.
معاینه و ارائه خدمات به زنان باردار و حداقل یک بار جرمگیری و برساژ در صورت وجود جرم در سه ماهه دوم بارداری
ثبت ارائه کلیه خدمات در دفتر مخصوص، اخذ قبض مالی و جمع بندی و نوشتن آمار در فرم آمار بهداشت دهان و دندان در پایان هر ماه و ارسال فوری به ستاد حداکثر تا سوم ماه بعد
ارجاع موارد لازم به مراکز تخصصی و ثبت در دفتر
پیش بینی مواد و وسایل مصرفی و تجهیزات غیرمصرفی موردنیاز (قبل از پایان مواد) و نوشتن و ارسال فرم درخواست داخلی یا خرید به ستاد (و پیگیری آن) به طوری که در روند ارائه خدمات اختلالی ایجاد نشود.
حفظ و نگهداری و مراقبت از تجهیزات و وسایل طبق دستورالعمل های استاندارد و اعلام فوری خرابی وسایل به ستاد به صورت مکتوب
رعایت کامل اصول بهداشت محیط و آراستگی محل کار و کنترل عفونت و حفاظت شغلی مطابق دستورالعمل های ابلاغی
- تزریق واکسن هپاتیت B و نگهداری کپی کارت آن در محل کار
- گرفتن کارت بهداشت از مراکز بهداشتی درمانی و نگهداری کپی آن به اداره نظارت بر درمان
- گذراندن دوره های کنترل عفونت و مطالعه دستورالعمل های کنترل عفونت و بخشنامه های جدید.
- پوشیدن روپوش سفید و استفاده از ماسک و دستکش هنگام کار
- استفاده از اتیکت شناسایی روی روپوش هنگام کار
- نیم ساعت قبل از دندانپزشک در محل کار حضور پیدا کنید.
- قبل از ورود دندانپزشک ضد عفونی سطوح و یونیت و ... و استریل وسایل و مرتب نمودن مواد و وسایل را انجام دهید.
- قبل از ورود دندانپزشک با کلیه بیماران آن شیفت تماس تلفنی بگیرید و نوبت آنها را یادآوری و هماهنگ کنید.
- قبل از شروع شیفت با دندانپزشک تماس تلفنی بگیرید و نوبت بیماران را به وی اطلاع دهید.
- نوبت بیماران را طبق برنامه زمان بندی شده شیفت ها تنظیم نمایید و برای دادن نوبت حتماً شماره تلفن ثابت و همراه بیمار و بیعانه از بیمار دریافت شود و در دفتر ثبت شود و روی قبض بیعانه تاریخ و ساعت نوبت بیمار نوشته شود.
- غیر از ویزیت و کشیدن و جرمگیری، برای کلیه بیماران پرونده تشکیل شود و شماره پرونده در دفتر مخصوص ثبت شود.( البته کلیه خدمات از جمله ویزیت و کشیدن باید در دفتر ثبت نام بیماران هر روز ثبت شود)
- به هیچ وجه بدون دستکش تمیز به وسایل استریل دست نزنید و وسایل آلوده را بدون دستکش بر ندارید.
- روی روپوش کار، چادر سر نکنید و روپوش سفید باید همیشه تمیز باشد و با محلول وایتکس ضد عفونی شود.
- کف اتاقها و دیوارها باید با محلول ضد عفونی کننده مانند (ساولن رقیق) ضد عفونی شود.
- کلیه سطوح مانند روی کابینت ها و کشوها و درب کابینت ها و قسمت های مختلف یونیت و شیر آب و روی شیشه میز و سطوح مختلف اتاق استریل باید با اسپری ضدعفونی کننده( دکونکس یا دزومد) ضدعفونی شود.
- گوشی تلفن باید با گاز یا پنبه آغشته به الکل سفید 70 درجه ضد عفونی شود.
- به هیچ وجه با دست یا دستکش آلوده به خودکار – پرونده بیمار – گوش تلفن و ... دست نزنید.
- فیلم رادیوگرافی قبل از ظهور و ثبوت با پنبه الکل ضد عفونی شود.
- سرعت عمل و دقت در کار اصول اولیه دستیاری است که باید همیشه رعایت شود.
- کلیه وسایل و مواد بر حسب نیاز باید به طور منظم و مرتب داخل کابینت ها چیده شود و لیست موجودی مواد تهیه و کنترل شود.
- جای فایل ها و فرزها به هیچ وجه به صورت در باز نباشد چون در معرض هوا آلوده می شود.
- وسایل هر بیمار برای خدمات مختلف (مانند اندو، جراحی و ترمیم) باید پک بسته شود و روی پک تاریخ و اسم پک نوشته شود.
- قبل از شروع کار جواهرات و ساعت مچی را از دست در بیاورید و ناخن ها همیشه کوتاه باشند.
- خوردن چای و سایر خوراکی ها در اتاق کار، غیر بهداشتی است و می تواند موجب انتقال بیماری ها شود.
- کلیه قسمت های یونیت قبل از کار با روکش های یک بار مصرف پوشیده شود و بعد از هر بیمار تعویض گردد.
- هنگام تشکیل پرونده، سابقه بیماری و تاریخچه پزشکی بیمار به دقت پرسیده شود و تکمیل شود و نوع خدمات مورد نیاز و هزینه آن به بیمار تفهیم گردد و از بیمار امضاء گرفته شود.
- وسایل دندانپزشکی و گیره رادیوگرافی و ... روی میز نسخه نویسی گذاشته نشود.
- آنگل و توربین قبل و بعد از کار برای هر بیمار باید تمیز، ضدعفونی و روغنکاری گردد و پک بسته شده و داخل اتوکلاو استریل شود. عدم روغنکاری منظم موجب خراب شدن سریع هند پیس ها می شود.
- قبل از شروع کار برای هر بیمار خصوصاً کار جراحی، جرمگیری و کشیدن دندان باید یک لیوان محلول دهانشویه آنتی باکتریال در اختیار بیمار بگذارید تا دهانشویه نماید. ( یک عدد قرص دهانشویه داخل یک لیوان آب)
- در ابتدا و پایان شیفت حداقل یک دقیقه ساکشن را در محلول 0.5 درصد هیپوکلریت سدیم (1 پیمانه وایتکس+ 9 پیمانه آب) قرار دهید تا مکش کند و لوله های یونیت ضد عفونی شود.
- وسایلی مانند قلم جرمگیری، انگل و توربین، سرنگ آب و هوا قبل از شروع کار برای هر بیمار به مدت 30 ثانیه روشن شوند (بالای کراشوار) تا مایعات قبلی که داخلی لوله ها مانده خارج شود و بعد شروع به کار نمایید.