واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1399/05/21 - 10:19
  • 105
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آیا می دانید...

 

 

 

<![if gte mso 9]> <![endif]><![if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA <![endif]><![if gte mso 9]> <![endif]><![if gte mso 10]>

<![endif]>

 

آیا می دانید ؟

 

مادرانی که خود به فرزندانشان شیر می دهند:

 

  • در زمان سالمندی کمتر به پوکی استخوان مبتلا می شوند زیرا ساختمان استخوان مرتب در حال تجدید است و مقدار کلسیم و فسفر سرم مادران شیرده بیشتر است.
  • خونریزی کمتری بعد از زایمان دارند.
  • چاقی نیز در این مادران کمتر اتفاق می افتد.
  • هرچه طول مدت شیر دادن بیشتر باشد احتمال ابتلا به سرطان پستان کمتر خواهد شد.
  • مادران مبتلا به آرتریت روماتوئید که شیر می دهند به درمان، بهتر پاسخ می دهند.
  • مادران مبتلا به فشار خون در زمان شیردهی از آرامش بیشتری برخوردارند .
  • آمار ابتلا به عفونت مثانه در این مادران کمتر است.
  • استرس،افسردگی، خستگی و ابتلا به واپس گرایی نیز در آنان کمتر است.
  • شیردهی منجر به تسهیل کاهش وزن بعد از زایمان و تاخیر در تخمک گذاری می شود.
  • ادامه شیردهی منجر به کاهش خطر بیماری قلبی،کاهش خطر دیابت نوع دو ، همچنین کاهش خطر سرطان تخمدان می شود.

 

Pدر سال در جهان 4 میلیون شیرخوار در طی دوره نوزادی (در طول ماه اول زندگی) می میرند و مطالعات نشان داده که اگر مادران در یک ساعت اول تولد نوزاد، تغذیه او را با شیرخود (آغوز) شروع کنند، یک میلیون از این 4 میلیون نوزاد نجات پیدا می کنند.

 

 P اگر تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و تغذیه نوزاد با شیرمادر ظرف ساعت اول تولد و به محض آمادگی او برای شیرخوردن ، شروع شود احساس تندرستی او پایه گذاری شده است.

 

 P شروع تغذیه با شیرمادر ظرف یک ساعت اول تولد اولین و حیاتی ترین گام برای کاهش مرگ و میر شیرخواران و کودکان است

 

P اگر تغذیه انحصاری با شیرمادر از ساعت اول تولد شروع شود و ادامه داشته باشد از 22% مرگ نوزادان ، و اگر طی روز اول تولد شروع شود و تداوم یابد از مرگ و میر 16% آنان پیشگیری می کند.

 

Pتغذیه مستقیم از پستان مادر ظرف یک ساعت اول تولد همراه با تماس پوست با پوست مادر و نوزاد تأثیر مثبتی بر رابطه عاطفی مادر و نوزاد به ویژه در روزهای اول تولد دارد.

 

P تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در ساعت اول پس از تولد حتی اگر کوتاه مدت و به مدت 15 تا 20 دقیقه باشد بسیار مفید ولی جدایی در طول ساعت اول تولد حتی اگر 20 دقیقه باشد زیان بار است.

 

P شیر دادن منجر به رفتارهای بهداشتی تر مادر شده و مثلا او را وادار به ترک سیگار و یا الکل نموده و با افزایش حس تندرستی و مراقبت، محیطی پرنشاط برای او فراهم می نماید.
Pضریب هوشی کودکانی که شیر مادر می خورند به طور متوسط حدود 1.3 درجه نسبت به شیر خوارانی که به طور مصنوعی تغذیه می شوند، بالاتر است و هرچه مدت شیردهی بیشتر باشد، ضریب هوشی بالاتر است.

 

منبع : سایت انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر

 

 

 

<![if gte mso 9]> <![endif]><![if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA <![endif]><![if gte mso 9]> <![endif]><![if gte mso 10]>

<![endif]>

  • گروه خبری : مقالات
  • کد خبر : 36854