واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1396/12/13 - 08:04
  • 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تغذیه مناسب جهت افراد مبتلا به پرفشاری خون

در صورتی که اضافه وزن دارید یا چاق هستید کاهش وزن در کاهش فشار خون موثر بوده و اثر بخشی داروهای ضد فشار خون را افزایش می دهدد، حتما وزن خود را زیر نظر مشاور تغذیه کاهش دهید. مصرف چربی های جامد و حیوانی را کم کرده و به جای آنها از روغن های گیاهی مانند روغن زیتون،آفتابگردان، کلزا )کانولا (در مقادیر کم استفاده نمایید. مصرف سدیم چه به صورت نمک طعام و چه به صورت جوش شیرین) مانند بعضی از نانهاي لواش ، تافتون و (را کاهش دهید

در صورتی که اضافه وزن دارید یا چاق هستید کاهش وزن در کاهش فشار خون موثر بوده و اثر بخشی داروهای ضد فشار خون را افزایش می دهدد، حتما وزن خود را زیر نظر مشاور تغذیه کاهش دهید.
مصرف چربی های جامد و حیوانی را کم کرده و به جای آنها از روغن های گیاهی مانند روغن زیتون،آفتابگردان، کلزا )کانولا (در مقادیر کم استفاده نمایید.
مصرف سدیم چه به صورت نمک طعام و چه به صورت جوش شیرین) مانند  بعضی از نانهاي لواش ، تافتون و (را کاهش دهید.لازم به ذکر است که برخی از مواد غذایی حاوي سدیم یا نمک  زیادی هستند مانند سوسیس، کالباس، گوشت ها و ماهی های دودی، انواع پنیرها، کنسروها، سس ها و رب ها، انواع شور )مانند خیارشور و...(، ترشی و تنقلات مثل چیپس، پفک و انواع غلات و مغزهاي بو داده شده با نمک مانند نخودچی، بادام شور ..
مصرف گوشت قرمزرا کاهش  و مصرف ماهی را افزایش دهید (سعی کنید حداقل 2 بار در هفته به صورت کباب شده فرپز یا بخار پز از ماهی استفاده کنید.)
در تهیه مواد خوراکی از سیر و پیازبیشتری استفاده کنید. همچنین می توانید آنها را بصورت خام استفاده کنید (مصرف روزانه 2-3 حبه سیر در کاهش فشار خون موثر است.)

مصرف روزانه میوه ها و سبزي ها را افزایش دهید به خصوص آنهایی که حاوي پتاسیم هستند مانند: سیب، پرتقال، گریپ فورت، زرد آلو، موز،  آلو، انگور، کدو حلوایی، هندوانه، سیب زمینی آبپز، گوجه فرنگی، سیر، پیازومصرف انواع سبزی با برگ سبز تیره ) برگ چغندر، کاهو، جعفری و...( …
مصرف غذاهای شور را محدود کرده و از آوردن نمکدان  سر سفره اجتناب نمایید  . به جاي نمک در غذا از چاشنی هایی نظیر فلفل سبز، پیاز، آبلیمو، آبغوره بی نمک و آب نارنج استفاده کنید.
جهت کم شدن میزان شوري پنیر ، آن را در آب نگهداري کرده و بعد از مدتی آب آن را دور بریزید.
دریافت منابع غذایی کلسیم (شیرولبنیات کم چرب) ومنابع غذایی منیزیم نظیر مغزها ) بادام، پسته، فندق گردوکنجد از نوع بو نداده و بدون نمک( ، حبوبات، نان و غلات سبوس دار را افزایش دهید.
برخی سبزی ها مثل چغندر، هویج، انواع کلم ، اسفناج، کرفس، حاوی سدیم بالایی هستند . بنابراین مصرف آن ها را محدود کنید.
از اضطراب و استرس تا حد امکان پرهیز نمایید.
به ورزش های هوازی و قدرتی به طور منظم حداقل 40-30دقیقه در روز بپردازید
در مصرف چای ،قهوه و نوشیدنی های کافئین دار اعتدال را رعایت کنید.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 28973
کلمات کلیدی