واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1395/07/17 - 13:44
  • 74
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رعایت موازین بهداشتی در توزيع نذورات در مراسم عزاداري

با عنايت به فرا رسيدن ماه محرم و ايام عزاداري حضرت سيد الشهداء (ع) ضمن عرض تسليت اين ايام سوگواري، به اطلاع می رساند که عدم رعایت موازین بهداشتی در توزيع نذورات در مراسم عزاداري، مساجد، تكايا و هيات ها می تواند احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با غذا به وي‍‍ژه بيماري هاي عفوني روده اي را افزايش دهد.لذا موارد ذيل توصيه مي گردد ...

با عنايت به فرا رسيدن  ماه محرم و ايام عزاداري حضرت سيد الشهداء (ع) ضمن عرض تسليت اين ايام سوگواري، به اطلاع می رساند که عدم رعایت موازین بهداشتی در توزيع نذورات در مراسم عزاداري، مساجد، تكايا و هيات ها می تواند احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با غذا به وي‍‍ژه بيماري هاي عفوني روده اي را افزايش دهد.لذا موارد ذيل توصيه مي گردد:
1.    هرگونه پخت وپز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد .
2.    كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است.
3.    مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي گردد از مواد غذايي مشمول بسته بندي كه مورد تاييد وزارت متبوع است استفاده شود .
4.    از فراورده هاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت متبوع و سازمان دامپزشكي است استفاده شود .
5.    از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفره ها استفاده شود .
6.    در تهيه غذا از روغن هاي داراي مجوز ساخت ازسازمان غذا و داروبا ترانس پايين استفاده شود .
7.    از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود.
8.    در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها خودداري گردد .
9.    از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در زير 4درجه سانتي گراد يا در بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز)نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
10.    از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود .
11.    در صورت توزيع سبزي و سالاد رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي الزامي است و توصيه مي شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
12.    در ضمن با نصب تابلوها و يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاري ها از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف خودداري گردد.
13.    ازآب آشاميدني سالم استفاده گردد.
14.    شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد.
15.    در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا"ظروف يكبارمصرف گياهي ، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود.
16.    استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد )مناسب نمي باشد.
17.    ضمن رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام گردد.
18.    پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد.بويژه دركنار هرايستگاه صلواتي سطل يا كيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف وليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود.
19.    توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد، از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.
20.    احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكي تهيه گردد.
درضمن نظر به اهميت موضوع و حفظ سلامت مصرف كنندگان جهت توزيع موادغذايي و نوشيدني  خصوصاً موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ توصيه مي گردد كه از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي استفاده نگردد. لذا خواهشمند است دستور فرماييد كليه دست اندر كاران مساجد به منظور حفظ و ارتقاء سلامت عزاداران، از توزيع هرگونه مواد غذايي و نوشيدني داغ در ظروف يكبار مصرف پلاستيكي خودداري نمايند و نسبت به جايگزيني آن با ظروف يكبار مصرف به ترتيب اولويت با پايه گياهي، سلولزي(كاغذي) و آلومينيومي جهت توزيع غذا و نوشيدني اقدام نمايند .

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 25120
کلمات کلیدی