برگزاری گارکاه آموزشی خودمراقبتی سازمانی با حضور رابطین متخصص از سازمانها و ادارات
در راستای اجرای برنامه خودمراقبتی سازمانی و تشکیل شورای ارتقاء سلامت در ادارات استان و پیرو هماهنگی بعمل آمده با رابطین متخصص سازمانها کارگاه آموزشی برنامه ریزی عملیاتی صبح امروز با هماهنگی واحد آموزش و ارتقاء سلامت برگزار گردید.
.
مراسم بازدید و تقدیر از بیمارستانهای دوستدار مادر و کودک به مناسبت روز جهانی شیر مادر
در راستای فعالیتهای صورت گرفته به مناسبت روز جهانی شیر مادر ، ستاد مرکز بهداشت شهرستان قم و مراکز خدمات جامع سلامت به صورت نمادین از بیمارستانهای دوستدار مادر و کودک به همراه شاخه گل از مادران تازه زایمان کرده بازدید به عمل آوردند .
.
فعالیت های مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی استان قم در هفته جهانی شیر مادر
9 مرداد ماه به مناسبت روز جهانی شیر مادر مراکز خدمات جامع سلامت مرکز بهداشت استان قم ، اقدام به برگزاری همایش و نمایشگاههای با این موضوع در مراکز خود و اماکن عمومی پرداختند که گزارشی از اقدامات انجام شده به شرح ذیل می باشد :
به مناسبت 10 تا 16 مهر ماه، هفته جهانی شیر مادر
هفته جهانی تغذیه با شیر مادر به ما فرصتی می دهد تا خانواده ها و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه کنیم و به حمایت، ترویج و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر متعهد باشیم. امروزه فواید تغذیه نوزاد با شیر مادر بدرستی شناخته شده است زیرا شیر مادر بهترین غذای نوزاد و ترکیبی از پروتئین، چربی، کربوهیدرات و مواد مغذی دیگری است که تمام آنها برای رشد و نمو نوزاد ضروری می باشد.
ایجاد موج بی اعتمادی نسبت به واکسیناسیون؛ ستمی آشکار در حق سلامت جامعه
امروزه شاهد موجی از تبلیغات منفی و به دنبال آن بی اعتمادی نسبت به برنامه واکسیناسیون در قالب های مختلف از جمله طب سنتی یا طب اسلامی و غیره هستیم. بسیاری از کسانی که امروزه خود علم مخالفت با واکسیناسیون را با توجیه های مختلف سیاسی- فرهنگی- اعتقادی بر افراشته اند به طور حتم خود یا بسیاری از نزدیکانشان در گذشته یا حال از مزایای واکسیناسیون بهره مند شده اند، اما از آنجا که بهداشت و پیشگیری مقدم بر درمان بوده و قبل از بروز عوارض و مشکلات انجام می شود، ارزش آن نادیده انگاشته می شود ...
برگزاری همایش با موضوع تک فرزندی در مرکز خدمات جامع سلامت 12 فروردین
همایشی با هدف پیشگیری از تک فرزندی و ترویج فرزند آوری در مرکز خدمات جامع سلامت 12 فروردین برگزار گردید. در این همایش که با حضور جمعی از خانواد های تحت پوشش برگزار شد در خصوص موضوعات محتلف سخنرانی انجام شد. از جمله به موضوع فرزند آوری و احترام والدین و فرزندان در دین مبین اسلام توسط حجت الاسلام دیابی، بهداشت و جمعیت توسط پزشک و فرزند پروری توسط کارشناس سلامت روان پرداخته شد.
راه های پیشگیری از ابتلا به وبای التور
وباي التور بيماري اسهالي مناطق گرمسيري (يا در فصول گرم مناطق ديگر) است كه توسط باكتريي بنام ويبريوكلرا ايجاد مي شود كه منحصراً انسان را مبتلا مي كند و علايم آن ناشي از سمي است كه توسط ميكروب در روده انسان ترشح مي گردد. انتقال بيماري از طريق دست هاي آلوده، تماس با مواد دفعي و استفراغ بيماران و ملافه ها و لوازم آلوده، همچنين آب آلوده به مدفوع، سبزي و ميوه هاي خام آلوده يا شسته شده با آب آلوده و يا غذاي آلوده شده توسط دست يا مگسامكان پذير است.
کسب رتبه ممتاز در عملکرد بسیج سلامت نوروزی توسط مرکز بهداشت قم
مرکز بهداشت قم موفق به کسب رتبه ممتاز در عملکرد بسیج سلامت نوروزی گردید. بر اساس ابلاغ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت مرکز بهداشت قم از نظر تعداد اخبار و شکایات رسیدگی شده در سامانه 190 حائز رتبه اول در بین دانشگاه های همتراز، از نظر شاخص درصد پوشش بازدید سامانه آبرسانی رتبه اول کشوری، از نظر درصد پوشش بازدید اماکن بین راهی رتبه دوم کشوری، از نظر شاخص بازدید به ازای هر نفر رتبه سوم کشوری و از نظر شاخص استفاده از دستگاه های سنجش پرتابل حائز رتبه چهارم کشوری و در نهایت رتبه سوم در کل فعالیت در بین دانشگاه های همتراز گردید.
13تیر ماه، روز ملی مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان است.
منظور از نام گذاری گروهی از بیماری های تحت عنوان بیماری مشترک انسان و دام یا همان زئونوزها ایجاد یک مسئولیت حرفهای مشترک بین پزشکان و دامپزشکان است که با همکاری در زمینه تحقیقات و کنترل این بیماری ها میتوانند گام های مؤثری در تامین بهداشت عمومی جامعه انسانی بردارند. بیماری های قابل انتقال میان حیوان و انسان در اصل از گروه باکتری ها، ویروس ها، قارچها و انگلها هستند. مهمترین بیماری های مشترک میان انسان و دام که در کشور ما دیده می شود، می توان به تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد. از طرفی دیگر به دلایل مختلف، خطر ورود بیماری های دیگر مانند جنون گاوی، تب دره ریفت، آنفلوانزای پرندگان و... را نباید نادیده گرفت.
راهنمای خود مراقبتی در مواقع بروز پدیده گرد و غبار
ذرات گرد و غبار از نظر اندازه کاملا متفاوت هستند و از ذرات درشت )غیر قابل تنفس( تا ریز ) قابل تنفس( طبقه بندی می شوند. ذرات درشت گرد و غبار حداکثر می توانند به داخل بینی، دهان و حلق راه پیدا کنند اما ذرات ریز می توانند به اعماق بیشتر و نواحی حساس مجرای تنفسی و ریه نفوذ کنند. ذرات ریزتر دارای اثرات نسبتاً مهمی بر سلامت انسان هستند.