اصول نشستن پشت میز رایانه
به گفته محققان 32 درصد مردم بیش از 10 ساعت را در روز به صورت نشسته سپری میکنند و نیمی از آنها حتی برای صرف ناهار نیز میز خود را ترک نمیکنند و دوسوم مردم زمانی که از کار به منزل باز میگردند ،باز هم مینشینند .
بهترین حالت نشستن پشت میز این است که کمی بدن را به عقب متمایل کنیم ،به طوری که زاویه بین ران ها وتنه حدود 120 درجه شود ، این گونه نشستن میتواند باعث کاهش کمردرد شود .ه گفته محققان 32 درصد مردم بیش از 10 ساعت را در روز به صورت نشسته سپری میکنند و نیمی از آنها حتی برای صرف ناهار نیز میز خود را ترک نمیکنند و دوسوم مردم زمانی که از کار به منزل باز میگردند ،باز هم مینشینند .وقتی که زاویه نشستن ما قائمه باشد ، انحنای طبیعی ستون فقرات کمترشده و باعث میشود به صفحات ژله ای بین مهره ها فشار بیشتری وارد شود .در ضمن ثابت نشستن طولانی با فشار پی درپی ، باعث خوردگی وسائیدگی مهرها ونرسیدن خون به دیسک و سخت شدن وکاهش قابلیت انعطاف آنها میشود . همه این عوامل دست به دست هم داده و مارا دچار کمر درد میکنند . درنهایت هم این ماهستیم که باید تصمیم بگیریم آیا میخواهیم درست بنشینیم تا سالم بمانیم یا اینکه با تنبلی ، تسلیم کمردرد میشویم و یک عمر عذاب میکشیم :
صندلی : تا جایی که میتوانیم باید باسن خود رابه تکیه گاه ( پشت )صندلی را طوری تنظیم کنیم که کف پای مان صاف روی زمین قرار گیرد و زانوهای ما در راستای ران های مان باشند (ران و ساق پا زاویه 90 درجه داشته باشند ) .
ماوس : ماوس و صفحه کلید بهتر است هم سطح باشند .از پدهایی ( صفحه مخصوص ماوس ) که امروزه به عنوتن پد طبی مطرح است ، استفاده شود .
میزکار : باید میزخود را طوری قرار دهیم که نزدیک ترین فاصله با ما داشته باشد . ارتفاع میز باید طوری تنظیم شود که آرنج و شانه های ما بتواند آزاد وشل قرار گیرند و مچ دست ما خم نشود .( در امتداد ساعد باشد ) .
صفحه کلید : صفحه کلید مورد استفاده باید در دسترس فرد و در محلی قرار گیرد که در هنگام کار با آن ،ساعد و بازوها زاویه ای بین 80 تا 100 درجه ایجاد نمایند . در این حالت بازو باید عمود باشد و مچ دست هیچ را متحمل شودو نباید به بالا ،پایین یا داخل خم شود . برای این منظور میتوان از تکیه گاه مخصوصی استفاده کرد . صفحه کلید باید به طور دقیق در جلوی فرد قرار گیرد .