برگزاری کارگاه نیازسنجی سلامت
اولین جلسه از کارگاههای نیازسنجی سلامت جامعه با شرکت مدیران ، کارشناسان مسئول و کارشناسان استان و شهرستان برگزار گردید. در ابتدای جلسه دکتر ایزانلو ضمن تاکید بر اهمیت آموزش در سطح جامعه، نیازسنجی سلامت را جهت آموزش همگانی و عموم ی بسار با اهمیت و هزینه اثر بخش قلمداد نمودند.
کشف کارگاه بسته بندی خانگی غیرمجاز و توقیف 470 کیلو مواد غذایی
در پی اعلام شکایت یکی از همشهریان گرامی به سامانه 190، کارنشاسان بهداشت محیط مرکز بهداشت در بازدید مشترک با همکاران صنعت و معدن از یک کارگاه خانگی بسته بندی مواد غذایی در روستای فرج آباد از توابع قمرود موفق به کشف و توقیف 470 کیلوگرم مواد غذایی از جمله آرد و خلال سیب شدند. همشهریان گرامی می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را به سامانه کشوری 190 اعلام نمایند تا در اسرع وقت از سوی کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت پیگیری گردد.
جلب مشارکت شورای اداری بخش و شورای بهداشت سلفچگان و جعفریه
با هدف جلب مشارکت اعضای شوراهای روستایی جهت تشکیل شورای ارتقاء سلامت در ادارات و همچنین شوراهای روستایی مدیرگروه و کارشناسان گروه آموزش و ارتقاء سلامت استان و شهرستان در جلسات شورای اداری و شورای بهداشت بخش های سلفچگان و جعفریه شرکت نمودند. در این جلسات که در روزهای 3 و 5 بهمن ماه به ترتیب در بخشداری های جعفریه و سلفچگان برگزار گردید آقای گلشیری با اشاره به بحث خودمراقبتی فردی، اداری، اجتماعی و گروههای خودیار مشارکت سازمانها و شوراهای روستایی را در حفظ و ارتقاء سلامت کارکنان و جامعه بسیار مهم ارزیابی نمودند
برگزاری مانور مدیریت بحران در بلایا
مانور مدیریت بحران در بلایا در مرکز بهداشت شهرستان به صورت دورمیزی برگزار شد. در این مانور ساعت 6:30 صبح روز سه شنبه 26 دی ماه از طریق مرکز فرماندهی ICS مرکز بهداشت به کلیه واحد های مسئول اطلاع داده شد که راس ساعت 7 در مرکز بهداشت شهرستان حضور یابند. پس از حضور اعضا توضیحات لازم در خصوص نحوه آمادگی و هماهنگی از سوی مسئول واحد مدیریت بحران آقای مهندس درامامی ارائه شد و آقای دکتر باقری رئیس مرکز بهداشت توضیحات تکمیلی را ارائه کرد. سپس هر یک از واحد ها شرح وظایف و تکالیف واحد مربوط را ارائه و مرور کردند.
توانمندسازی بیش از 3000 معلم و مربی برای پیشگیری از اعتیاد
با توجه به اهمیت آموزش در پیشگیری از اعتیاد، با همکاری آموزش و پرورش و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، 3300 نفر از معلمان و مربیان در این زمینه آموزش دیدند. طبق برنامه ریزی انجام شده این تعداد طی 7 هفته و با حضور کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت به عنوان مربی در خصوص پیشگیری از اعتیاد آموزش های لازم را دیدند.
برقراری ارتباط سازنده
از دوران نوجوانی ارتباط با دوستان معنای دیگری پیدا می کند. در دوران کودکی دوستی ها بیشتر گذرا هستند و کودک خیلی زود دوباره به سوی خانواده که مرجع کودک محسوب می شود، بر می گردد. با این حال، نوجوانی دوران گذر به بزرگسالی و ورود به جامعه است. دوستی ها در این زمان عمیق تر میشوند و نوجوان از هر فرصت برای دیدن دوستان و بودن با آنها استفاده می کند. به ویژه وقتی در خانواده با مشکل مواجه می شود به این گروه پناه می برد و روابطش را با آنها گسترده تر می کند.
اهمیت مراقبت های پیش از بارداری
کمک به حفظ سلامت مادران در دوران بارداری و زایمان یکی از اهداف مهم برنامه های بهداشتی بوده و اولین قدم در راه دستیابی به این هدف ارائه مراقبت های پیش از بارداری به زنان خواهان بارداری می باشد. این مطالب به شما کمک می کند تا با مراقبت های پیش از بارداری بیشتر آشنا شوید. مراقبت های پیش از بارداری شامل مجموعه ای از مراقبت ها است که به بررسی وضعیت مادر قبل از بارداری می پردازد و موجب می شود تا خطرات موجود برای باردار شدن مادر به موقع شناسایی شده و قبل از شروع حاملگی از بین رفته و یا تحت کنترل درآید.
پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
دوران کودکی دوران شکل گیری شخصیت انسان است. در این دوران الگوهای رفتاری فرزندان، تحت تاثیر محیط خانواده و عملکرد والدین شکل می گیرد. بسیاری از والدین ، به رفتارهای اجتماعی فرزندانشان بسیار توجه می کنند اما متاسفانه از این نکته مهم غافلند که الگوها و عادات غذایی نیز در همین دوران پایه ریزی خواهند شد. به همین دلیل است که با گذشت زمان شاهد افزایش شیوع مشکلات مرتبط با تغذیه در کودکان هستیم. یکی از این مشکلات که در دهه های اخیر جوامع مختلف را درگیر کرده است، اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان می باشد.
طرح محله سلامت با مشارکت شهرداری، مرکز بهداشت و سایر ارگان ها آغاز شد
در این طرح که در مجتمع فرهنگی نور در حال اجرا است نمایشگاهی با غرفه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سالمتی دایر گردیده است. این طرح از 12-19 دی ماه و از ساعت 8 صبح تا 19 دایر می باشد. در این طرح مرکز بهداشت در سه بخش تغذیه سالم، سلامت روان و پیشگیری از دخانیات مشارکت دارد.
19-25 آبان ماه، هفته جهانی دیابت
اگر شما و يا يكي از نزديكان شما مبتلا به ديابت هستيد، نگراني و اضطراب را از خود دور كنيد. ديابتي ها نبايد وادار به اجراي رژيم هاي سخت و طاقت فرسا شوند زيرا به تجربه ثابت شده است كه اين گونه محدوديت ها تداوم نمي يابند. غذاي ديابتي بايد خوش طعم، مطبوع و دلپذير باشد . ديابتي ها تا حد امكان آزاد گذاشته مي شوند تا از خوراكي هاي گوناگون ولي با استفاده از راهنمايي هاي متخصصين و كارشناسان تغذيه استفاده كنند.