واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1402/11/11 - 08:27
  • 53
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پیام‌های تغذیه‌ای در مورد مصرف نمک

  1. مصرف نمک یددار در حد توصیـه شده برای تمام افراد جامعــه ضروری بوده و با هیچگونه عارضـه همراه نیست.
  2. نمک یددار باعث سقط جنین و سرطان نمی‌شود، بلکه سبب می‌شود که از بروز گواتر و اختلال در  رشد مغزی ناشی از کمبود ید در جنین و نوزاد و در نتیجه کاهش یادگیری و ضریب هوشی کودکان و جوانان کشور جلوگیری نماید.
  3. مصرف متعارف نمک یــددار با کم کاری یا پر کاری تیروئید همراه نیست.
  4. مصرف نمک دریاچه و سنگ نمک به دلیل وجود ذرات سمی و ناخالص‌های مضر، ممنوع است.
  5. ید برای عملکرد تیروئید ضروری است و تنها منبع دریافت آن نمک تصفیه شده یددار است پس همه افراد باید روزانه از نمک تصفیه یددار البته به مقدار کم مصرف کنند.
  6. نمک‌های رنگی به دلیل وجود فلزات سمی  مضر هستند و مصرف آنها ممنوع است.
  7. نمک دریا مثل دیگر نمک‌ها حاوی سدیم هستند و سدیم باعث افزایش فشار خون می‌شوند، پس مصرف بیش از حد تمامی نمکها باعث افزایش فشارخون می‌شوند.
  8. کمبود ید باعث کاهش بهره هوشی کودکان می‌شود، پس برای تامین این عنصر ضروری  فقط از نمک تصفیه شده  یددار استفاده کنید.
  9. مصرف نمک، بیش از نیاز بدن سبب بالا رفتن فشار خون می‌شود. افراد دچار فشار خون بالا شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی دارند.
  10. زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین‌شان باید از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند.
  11. مصرف نمک‌های فاقد ید کافی و تصفیه نشده در زنان باردار می‌تواند منجر به تولد کودک با کم کاری تیروئید شود.
  12. اگر مصرف کننده نمک دریا  یا نمک‌های رنگی تصفیه نشده هستید در معرض خطر کم کاری تیروئید، بیماریهای کبدی و کلیه قرار دارید.
  13. ید برای رشد و تکامل کودکان ضروری است، پس برای تامین این عنصر ضروری فقط از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنید.
  14. انواع غذاها و سوپ‌های آماده مصرف و یا کنسرو شده، غذاهای بیرون از منزل، سوسیس، کالباس، چیپس، پفک  و آجیل شور مقدار زیادی نمک دارند.
  15. هنگام طبخ غذا، برای حفظ ید نمک در غذا در دقایق پایینی پخت نمک را به آن اضافه کنید.
  16. سرسفره از نمکدان استفاده نکنیم.
  17. غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی را محدود کنیم.
  18. برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزی‌های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده کنیم.
  19. برای پیشگیری از افزایش فشارخون، مصرف نمک را کاهش دهید.
  20. نمک کم مصرف کنید، ولی برای همان مقدار کم باید از نمک یددار استفاده کنید.
  21. نمک یددار را در ظرف‌های سربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید تا ید موجود در آن از بین نرود.
  22. ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک عادت دهید.
  23. به غذای کودک زیر یکسال نمک اضافه نکنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند.
  24. در افرادی که در طول زندگی خود غذاهای شور و پرنمک مصرف کرده‌اند شانس افزایش خون بیشتر است.
  25. مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل افزایش فشارخون است. نمک کم مصرف کنید.
  26. مصرف زیاد نمک خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهد. برای حفظ استخوایتان نمک کم مصرف کنید.
  27. افرادی که غذاهای پر نمک و شور می‌خورند شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان معده دارند. مراقب میزان نمک مصرفیتان باشید.
  28. جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می رود دارای مقدار زیادی سدیم است؛بنابراین در افرادی که به علت بیماری، محدودیت مصرف نمک دارند مصرف جوش شیرین هم باید بسیار محدود شده یا قطع شود.
  29. تبدیل سدیم غذا به نمک: در برچسب بعضی مواد غذایی هم مقدار سدیم موجود در 100گرم از ماده غذایی ذکر شده است. برای تبدیل مقدارسدیم به نمک بایستی آن را در عدد 2.5ضرب کنید.
  30. کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از 5 گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری باشد. این مقدار شامل نمکی که بطور طبیعی در غذاها وجود دارد نیز می شود.
  31. قبل از اضافه کردن نمک غذا را بچشید. گاهی اوقات افراد از روی عادت نمک اضافه می‌کنند، به یاد داشته باشید که ابتدا غذای خود را بچشید.
  32. نمکدان را از روی میز بردارید؛ بنابراین کمتر احتمال دارد که وسوسه شوید.
  33. برای کاهش مصرف نمک تسلیم نشوید، اگر غذای کم نمک برای شروع طعم ملایمی دارد، تسلیم نشوید. بعد از چند هفته جوانه‌های چشایی شما تنظیم می‌شود و شروع به لذت بردن از غذای من نمک می‌کنید.
  34. سس‌های سالاد و سس کچاب حاوی قند و نمک هستند، مصرف آنها را محدود کنید.
 
 
#پویش_ملی_تغذیه_سالم
#نمک
#پمفلت
#تغذیه
#آموزش_بهداشت_و_ارتقاء_سلامت
#مرکز_بهداشت_شماره_یک_شهرستان_قم
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی,خدمات
  • کد خبر : 60243

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید