واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1397/10/06 - 08:25
  • 39
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بیماری آنفلونزا

بیماری تنفسی آنفلونزا

بيماري آنفلونزا

بيماري  آنفلوانزا يك بيماري تنفسي ناشي از آلودگي با ويروس آنفلوانزا است. اين بيماري بسيار عفوني بوده، به سرعت مي تواند از فردي به فرد ديگر منتقل شود. آنفلوانزا و سرماخوردگي دو بيماري متفاوت می باشند.

انواع ويروس آنفلوانزا: آنفلوانزا خود انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع ویروس طبقه بندی می شود.

1.      ويروس نوع A (آ): آنفلوانزای فوق حاد طیور یا آنفلوانزای پرندگان و برخی از آنفلوانزاهای انسانی در این دسته قرار دارند؛ در واقع خطرناکترین نوع آنفلوانزاها در این دسته قرار می گیرند که مرگ و میر بیشتری به دنبال دارند.

لازم به ذکر است برخی انواع آنفلوانزای انسانی سرعت واگیری بالایی دارند به همین دلیل درصورت ابتلای یک فرد در فاصله زمانی کوتاهی  بیماری به طیف جمعیت بالایی انتشار می یابد از طرفی برخی انواع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در صورت انتقال به انسانی میزان مرگ و میر بالایی برای انسان دارند و از آنجا که ویروس آنفلوانزا این توانایی را دارد که با سایر ویروس های آنفلوانزا ترکیب و موجب پدیدار شدن یک عامل بیماری زا با توانایی ایجاد ویروس آنفلوانزای جدید را دارد که هم سرعت انتقال بالا و هم میزان مرگ و میر بالا داشته باشد ؛ لذا لازم است پیشگیری از ترکیب شدن ویروس ها سرلوحه برنامه مراقبت آنفلوانزا قرار گیرد؛ در واقع لازم است اگر فردی مبتلا به آنفلوانزای انسانی است مراقبت های لازم را انجام دهد تا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که در طیور کشور موجود می باشد مبتلا نشود و تمامی تلاش های گروه های بهداشتی بر این مقوله استوار است که از نوترکیبی این ویروس پیشگیری نماید.

از آنجا كه ويروس، قابليت تغيير شكل دارد، ممكن است ويروسي كه به بدن فرد وارد مي شود تغيير شكل دهد و به ويروسي جديد و ناشناخته تبديل شود (پاندمي آنفلوانزا ناشي از اين گونه هاي جديد و خطرناك ويروس آنفلوانزا مي باشد كه معمولا هيچ يك از افراد جامعه نسبت به آن ايمني ندارند)؛ لذا می تواند باعث انتشار جهاني (پاندمي) گردد.

پس از يك دوره حمله آنفلوانزا كه در زمان پاندمي اتفاق مي افتد، افرادي كه در آن زمان با ويروس مواجهه داشتند و جان سالم به در برده اند، نسبت به این نوع ويروس مقاوم می شوند، در نتيجه ميزان خطر مرگ ناشی از ابتلا به این نوع ويروس در آن دسته از مردم كاهش مي يابد. مانند ویروس آنفلوانزای نوع H1N1/P که در سال 1388 پاندمی بود و در جهان باعث مرگ و میر عده زیادی از مبتلایان شد ولی پس از حدود 3 سال وضعیت جهان از پاندمی به حالت عادی بازگشت و ویروس به صورت فصلی در جوامع وجود دارد و هرساله تعدادی از مردم در تمامی استان ها به این ویروس مبتلا می شوند ولی خوشبختانه تعداد مرگ و میر بسیار کم و فقط به تعدادی از افراد با سیستم ایمنی پایین، بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و ... محدود شده است (در نتیجه توجه خاص به این افراد از نظر ایجاد مصونیت، فاصله از بیماران و ... ضروری است)

2 و3. ويروس نوع B(بي) و C (سي): فقط در انسان ايجاد بيماري مي كند و هيچگاه پاندمي ايجاد نمي كند. بيشتر آنفلوانزاهايي كه افراد مبتلا مي شوند از اين دو نوع مي باشد، مرگ و مير كمتري دارند.

 

علائم بيماري آنفلوانزا: علائم در همه انواع با اختلافات جزيي، مشابه است. علائم شامل:      
تب (معمولا بالاي
38/5 درجه سانتي گراد)  + حداقل يكي از علائم سرفه، گلودرد، درد عضلاني، سردرد، سرگيجه، دل درد،‌ دل پيچه، اسهال و استفراغ و ... مي باشد.

پیشگیری از آنفلوانزا

1.       پیشگیری از آنفلوانزای پرندگان:

-       رعایت اصول بهداشت فردی

-       نزدیک نشدن و دست نزدن به لاشه هرگونه پرنده یا ماکیان

-       حتی الامکان اجتناب از نگهداری پرندگان یا ماکیان در محل سکونت

-      اجتناب از صید یا خرید پرندگان آزاد پرواز حتی الامکان در فصل شیوع آنفلوانزا

-      مغزپخت کردن مرغ و تخم مرغ و پرهیز از مصرف تخم مرغ عسلی حتی الامکان در فصل شیوع آنفلوانزا

-      مراجعه به پزشک و اطلاع رسانی وی در صورت بروز علائم بیماری (درصورت شیوع بیماری آنفلوانزای پرندگان در پرندگان محل زندگی یا کار ، پزشک خود را مطلع نمایید)

2.      پیشگیری از آنفلوانزای انسانی:

-       تقویت سیستم ایمنی:

·         تغذیه مناسب مثل مصرف انواع خوراکی هایی چون مغزها، سبزیجات، میوه جات و ..

·         استراحت کافی

·         ورزش و نرمش سبک

·         دوری از استرس

-       گرم نگه داشتن بدن به تناسب دمای محیط

-       گرم نگه داشتن دمای فضای محل زندگی (دمای مناسب= 21 تا 24 درجه)

-       تهویه هوا در اتاق ها و به خصوص  اماکن تجمعی

-       شستشوی کامل دست ها قبل از مصرف هرگونه خوراکی و پس از ورود به منزل

-       تزریق واکسن آنفلوانزا به ویژه برای افراد بالای 65 سال، زیر 5 سال، بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای و مزمن و زنان باردار

3.     پیشگیری از انتقال آنفلوانزا به دیگران (توسط بیماران):

-       پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه

-       حفظ فاصله 5/1 - 1 متری از سایر افراد به ویژه گروه های پرخطر (بالای 65 سال، زیر 5 سال، بیماران زمینه ای و زنان باردار)

-       استراحت و ماندن در منزل (يكي از بهترين كمك كننده ها در سير بهبودي است).

-       پرهیز از حضور در اماکن تجمعی مثل مدرسه، مسجد، اتوبوس، ميهماني، روضه، عروسي و ...

-       پرهیز از از دیده بوسی، دست دادن و مصافحه

-       دفع دستمال های استفاده شده در سطل درب دار

-       ضدعفونی وسایل و تجهزات بیمار (وایتکس، الکل و ...)

-       شستشوی کامل دست ها چندین بار در روز

 

  • گروه خبری : مقالات
  • کد خبر : 31195
کلمات کلیدی