واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1403/05/01 - 12:22
  • 39
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شماره دو

تاثیر افکار ما بر رژیم غذایی چگونه است؟

یک روان‌شناس بالینی به نام دکتر کرام، با انجام یک تحقیق جالب، تاثیر طرز تفکر روی فیزیولوژی بدن انسان را بررسی کرد، پژوهش او که به نام آزمایش «میلک ‌شیک» شهرت یافت، نتایج جدیدی را در این زمینه به دست آورد.

 

او شرکت‌کنندگان مطالعه را به دو گروه تقسیم کرد و به هر کدام یک لیوان میلک ‌شیک داد. به گروه اول گفته شده میلک شیک کم کالری (تنها ۱۴۰ کالری) و فاقد قند و چربی است. به گروه دوم گفته شد که میلک ‌شیک پرکالری (۶۲۰ کالری) و حاوی افزودنی‌های قند و چربی است.

قبل و بعد از نوشیدن میلک‌شیک، میزان یک هورمون به نام «گرلین» در خون شرکت‌ کنندگان اندازه گرفته شد. گرلین یک هورمون گرسنگی است که از معده ترشح می‌شود و به مغز فرمان گرسنگی می‌دهد تا به دنبال غذا باشد. همچنین این هورمون باعث کاهش متابولیسم بدن می شود.

در واقع این مکانسیم با این هدف است که در صورت نبود غذا، دچار کمبود انرژی نشویم و به نوعی بدن را در وضعیت صرفه‌جویی قرار می‌دهد. اما در عصر حاضر این اتفاق باعث بروز اضافه وزن به دلیل کاهش سوخت ‌و ساز بدن شده است.

نتیجه‌ آزمایش گرلین بعد از نوشیدن میلک ‌شیک باورنکردنی بود: میزان کاهش هورمون گرلین در افرادی که «تصور می‌کردند» میلک شیک پرکالری را خورده‌اند، «سه برابر» افرادی بود که فکر می‌کردند نسخه کم‌کالری را نوشیده‌اند!

سال‌ ها تصور پژوهشگران این بوده که گرلین بر اساس حجم و کالری غذای دریافتی بدن تنظیم می‌شود. اما این پژوهش به وضوح نشان داد که طرز تفکر (Mindset) ما تا چه حد در این زمینه تاثیرگذار است.

دکتر کرام تحقیقات متعدد دیگری نیز در رابطه با تاثیر طرز تفکر روی فیزیولوژی بدن انسان انجام داده و یکی از پیشنهاد‌های کلیدی‌ او این است که اگر هنگام مصرف غذا، از زاویه «کافی بودن» به وعده مصرفی‌مان نگاه کنیم،  کاهش اشتها و افزایش متابولیسم‌ را به همراه دارد.

  • گروه خبری : اطلاعیه و رویداد ها
  • کد خبر : 61733
کلمات کلیدی