واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1403/05/02 - 06:30
  • 41
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شماره دو

توصیه های تغذیه ای هنگام تهوع و استفراغ بارداری

تهوع بارداری تنها تهوعی است که با حضور غذا در معده بهبود می یابد و تغذیه به عنوان بخشی از درمان در نظر گرفته می شود. شیوع این عارضه بین 50 تا 70 درصد است و اغلب در سه ماهه نخست بارداری رخ می دهد و تا هفته 16 بارداری بهبود می یابد؛ با توجه به این که این مشکل صبح ها تشدید می شود، بیماری صبحگاهی نامیده می شود اگرچه ممکن است در هر ساعتی از شبانه روز رخ دهد؛ در 5 تا 10 درصد موارد ممکن است تهوع و استفراغ تا پایان بارداری ادامه داشته باشد و متاسفانه احتمال وقوع کم وزنی نوزاد، زایمان زودرس (به میزان 17 درصد) و سقط جنین و مرده زایی (به میزان 30 درصد) را افزایش می دهد.

توصیه های تغذیه ای هنگام تهوع و استفراغ بارداری :

  1. معده را خالی نگه ندارید و در عین حال از پر بودن و سنگینی معده نیز خودداری کنید.
  2. مقدار غذاى کمتری در هر وعده مصرف کنید.
  3. افزایش تعداد وعده های غذایی که ممکن است بر حسب تحمل مادر تا 9 وعده در روز هم افزایش یابد و به مدت طولانی گرسنه نمانید.
  4. استفاده از کربوهیدرات هاى زود هضم و مصرف پروتئین مفید است.
  5. nbsp;      پیش از برخواستن از رخت خواب در صبح، بیسکوئیت مانند کراکر نمکی یا نان خشک مصرف کرده و پس از 15 دقیقه از رخت خواب برخواسته و صبحانه سبک و زود هضم بخورید.
  6. از مصرف همزمان غذا و مایعات خودداری کنید.
  7. از خوردن غذاهاى پر ادویه، سرخ شده، نفّاخ، حجیم و دیر هضم خودداری کنید.
  8. از آنجا که غذاها و مایعات سرد بیش از نوع گرم آنها قابل تحمل هستند، از غذاهاى سرد با دماى یخچال استفاده شود و از خوردن غذاهایی که بوى محرک دارند، خودداری کنید.
  9. در تهوع و استفراغ شدید حمایت روانی مادر از سوی اطرافیان به ویژه همسر خانم باردار، توصیه می شود.
  10. در صورتی که تهوع و استفراغ بارداری خفیف باشد، ویتامین ب 6 می تواند موجب تخفیف علایم شود.
  11. از رایحه های آزاردهنده و بوی تند بعضی از غذاها دوری کنید.
  12. در زمان آشپزی، پنجره آشپزخانه را باز بگذارید تا بوی شدید و تند غذا آزاردهنده نباشد و در صورت امکان غذا از سوی سایر اعضای خانواده تهیه شود.
  • گروه خبری : اطلاعیه و رویداد ها
  • کد خبر : 61736