واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1403/05/16 - 06:17
  • 106
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شماره دو

مهمترین منفعت شیردهی برای مادر، سلامتی قلبی عروقی وی است

مادرانی که به نوازدان شان شیر می دهند، روزانه 480 کالری مصرف می کنند،تامین سلامت قلب و عروق از مهمترین منافع شیردهی برای مادران است از سوی دیگر شیردهی احتمال دیابت در مادران را کاهش می دهد.

 

 بهترین تغذیه برای هر شیرخواری، شیر مادر است که منافع زیادی برای سلامتی مادر و نوزاد دارد. شیرخوارانی که تا 6 ماهگی تنها از شیر مادر استفاده می کنند، اسهال، عفونت های تنفسی، عفونت های گوش و عفونت ادراری کمتری را تجربه می کنند و همچنین احتمال عفونت های خونی و مننژیت و مرگ و میر نوزادی خیلی کم می شود.

 اثرات مفید تغذیه با شیر مادر  محدود به دوران شیرخوارگی نیست و اطفال و نوزادانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بیماری های دیابت نوع 1 و 2، چاقی، هایپرکلسترومی و حتی احتمال لنفوما، سرطان خون و بیماری های روده ای در سنین بالاتر در آنها کمتر است.

آلرژی ها، حساسیت ها، اسهال، بروز ضایعات پوستی، خس خس سینه، تنگی نفس، رفلاکس و بازگشت شیر در اطفال و نوزادانی که از شیر خشک و مصنوعی استفاده می کنند به مراتب بیشتر از نوزادانی است که با شیر مادر تغذیه می کنند.

شیر مادر شیر سبک و مناسبی برای کودک است و وقتی نوزاد مصرف می کند، خیلی راحت تر از معده عبور می کند. حجم شیر مادر در روزهای اول بعد از تولد در حد چند قطره است و به مرور افزایش می یابد. شیر اولیه مادر حاوی آنتی بادی هایی بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر بیماری ها می شود.

متغیر بودن پروتئین شیر مادر بر اساس سن شیرخوار یکی دیگر از منافع شیر مادر به نسب شیر خشک است و پروتئین شیر مادر در 4 تا 6 هفته بعد از تولد شروع به کم شدن می کند و کاملا خودش را با نیازهای شیرخوار تطبیق می دهد در حالیکه در هیچ یک از شیرهای خشک و مصنوعی این تغییر پروتئین به این خوبی اعمال نمی شود.

 شیر مادر یک شیر پویا است و شیری که نوزاد در ایام مختلف روز مصرف می کند، از لحاظ چربی و پروتئین متفاوت بوده و بسته به ساعت روز نیازهای او را تامین می کند. همچنین رشد مغزی شیرخوارانی که از شیر مادر بهره مند می شوند، بهتر است.

نوزاد با خوردن شیر مادر در معرض مزه های غذایی مادر قرار می گیرد و بهتر مزه های غذا را درک می کند و در سنین بالاتر برای غذا خوردن کمتر با مشکل مواجه می شود.

مهمترین منفعت شیردهی برای مادر  سلامت قلبی عروقی است، مادرهایی که شیر خودشان را به نوزاد می دهند روزانه 480 کالری مصرف می کنند که باعث برقراری تعادل در ذخایر چربی جمع شده در دوران بارداری می شود.

 وقتی مادر به نوزاد شیر می دهد، چربی ها، تری گلیسرید ها و کلسترول های انباشت شده که در زمان بارداری رخ داده، از بین می رود و دوباره چربی ها جدید در بدن تولید می شود و مقاومت به انسولین در مادر کم و لذا احتمال دیابت کاهش می یابد. وقتی مادر به شیرخوار خود شیر می دهد این کار باعث ایجاد کلسیم جدید بر روی استخوان های مادر می شود و وضعیت استخوانی مادر نیز بهبود می یابد.

  • گروه خبری : اطلاعیه و رویداد ها
  • کد خبر : 61815