واحد طرح و گسترش شبکه

 

حسین احسان امجدی

سمت : کارشناس مسئول توسعه شبکه و ارتقای سلامت

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت عمومی

شماره تماس :36632169

 

مهندس عبدالرضا زارعی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(پزشک خانواده)

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد بهداشت حرفه‌ای

شماره تماس : 36610382

 

مهندس سید ابوالحسن کاظمی

سمت :کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

 شماره تماس :36610382

 

مجید حاج مرادی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی آمار

شماره تماس : 36705752

 

مهندس محمدرضا جعفر نژاد متقیان

سمت : کارشناس گسترش شبکه 

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناسی بهداشت حرفه ای

شماره تماس : 36705752

 

حامد بهرامی

سمت : مسئول واحد تجهیزات پزشکی

رشته و مدرک تحصیلی : کاردان تجهیزات پزشکی

 

مهندس فاطمه یوسفی

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه(طرح تحول و نیروی انسانی)

رشته و مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت محیط

شماره تماس : 36610598

 

مریم احمدلو

سمت : کارشناس طرح و گسترش شبکه

رشته و مدرک تحصیلی : دیپلم بهیاری

شماره تماس : 36610598

 

 زهرا اسدی

سمت : کارشناس ثبت مرگ

رشته و مدرک تحصیلی : کارشناس فناوری اطلاعات سلامت

شماره تماس : 36610382

 

  • 1403/05/02 - 05:58
  • 43
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شماره دو

چگونه می توان یک باروری سالم را تجربه کرد؟

باروری یکی از مهم ترین اتفاقات زندگی مشترک برای هر زوج اســت و داشــتن فرزند بر اســتحکام خانواده می افزاید. اما توجه به عوامل موثر بر باروری، یکی از نکات مهم در تجربه باروری سالم است. شیوه زندگی سالم همچون پرهیز از مصرف سیگار، مصرف مکمل ها، ورزش مناسب و تعدیل وزن از جمله عواملی است که بر باروری سالم اثر می گذارد که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

ورزش نقش مهمی در سلامت عمومی افراد دارد. به طوری که در ایجاد احساس بهینه زیستی، بهبود خواب، افزایش سوخت و ساز بدن و کنترل وزن بسیار نقش دارد و انجام منظم آن سبب کاهش بیماری های مزمن مانند حمله قلبی، سکته های مغزی، بیماری قند و برخی سرطان ها می شود. چهار جلسه ورزش 20 تا 30 دقیقه ای در هفته می تواند وزن را در محدوده خاص نگه داشته و امکان باروری را نیز افزایش می دهد. با توجه به اینکه ورزش های خیلی شدید و بدن سازی در فرآیند تخمک گذاری بانوان و تولید اسپرم مردان مداخله می کند، باید از آن پرهیز شود.  بنابراین روزانه 30 دقیقه پیاده روری تند، برای بهره مندی از تمام فواید ورزش کافی است.

از دیگر عوامل موثر بر باروری سالم، مصرف مکمل ها و ویتامین ها مانند ویتامین، ویتامین E ، سلنیوم، روی، اسید فولیک و کلسیم بر باروری مردان است که کیفیت اسپرم را افزایش می دهد. در مورد زنان مصرف صحیح مکمل ها به ویژه فولیک اسید، ویتامین D و سایر مکمل ها در صورت کمبود در دوران پیش از بارداری، در داشتن بارداری سالم و ایمن بسیار حایز اهمیت است.

همچنین سیگار کشیدن در یک یا هر دو زوج اثر منفی زیادی بر سلامت باروری دارد. به طوری که می تواند مدت زمان تاخیر در باردار شدن بانوان را تا دو برابر افزایش دهد. مصرف سیگار احتمال سقط خودبه خودی و دیگر عوارض بارداری از جمله زایمان زودرس، تاخیر رشد داخل رحمی جنین، مشکلات سلامت شیرخواران و سندروم مرگ ناگهانی شیرخوار را افزایش می دهد.همچنین امکان موفقیت درمان های ناباروری را کاهش می دهد. این اثرات حتی زمانی که خود فرد، سیگار نمی کشد، اما به طور مکرر در معرض دود سیگار قرار دارد( اصطلاحا دود دست دوم سیگار)، نیز ایجاد می شود.

تعدیل وزن از دیگر موضوع موثر بر باروری سالم است. به طوری که تخمک گذاری در بانوانی که وزن خیلی زیاد یا وزن خیلی کم دارند نامنظم بوده و این افراد ممکن است با مشکل عدم تخمک گذاری روبه رو شوند.

یافته ها نشان می دهد دو و نیم تا پنج کیلوگرم افزایش وزن در بانوان با وزن خیلی کم و دارای مشکل تخمک گذاری ممکن است منجر به تخمک گذاری طبیعی شود. از سویی دیگر چاقی نیز می تواند اثر قابل توجهی بر باروری داشته باشد. دست کم 60 درصد بانوان با بیماری تخمدان پلی کیستیک که منجر به ناباروری می شود، دارای اضافه وزن هستند. کاهش متعادل 5 تا 10 درصد وزن بدن ممکن است میزان تخمک گذاری را به طور قابل ملاحظه ای بهبود بخشد و کلید این کاهش وزن، داشتن یک رژیم متعادل و سالم، افزایش فعالیت فیزیکی و ورزش است.

تاکید می شود با داشتن شیوه زندگی سالم در هر دوره از زندگی، می توان به کسب تجربه خوشایند بارداری و ارتقای باروری سالم دست یافت. 

  • گروه خبری : اطلاعیه و رویداد ها
  • کد خبر : 61734